Preguntes d’ús freqüent

 

Els preus a la Botiga Online i en la Botiga Oficial són els mateixos?

Els preus a la botiga online són exactament els mateixos que en la teva Botiga oficial, excepte en el cas que hi hagi alguna oferta especial en línia amb un descompte addicional.

 

Reposen els articles amb la indicació “esgotat”?

Tots els articles són reposats en un termini el més breu possible o bé els retirem de del web si no els podem reposar.

 

Necessito registrar-me per comprar?

Sí, cal registrar-se. Un cop registrat, pots finalitzar les teves compres, a més d’accedir a un registre de la teva activitat a la web.

 

Quant trigarà a arribar la meva comanda?

En principi, tots els productes que apareixen a la web són en estoc. El termini de lliurament és de 24-72 hores comptant dies laborables, excepte qualsevol incidència aliena als nostres serveis. En el cas dels productes que requereixin una personalització, com ara les samarretes amb nom personalitzat, aquest termini de lliurament pot incrementar-se lleugerament.

 

Puc seguir l’estat de la meva comanda?

Sí, a través de “El meu compte” podràs veure l’estat de la teva comanda.

 

Puc personalitzar la meva samarreta?

Sí, les dues equipacions oficials poden ser personalitzades activant l’opció de personalitzar producte que es troba sota de les imatges del producte. Un cop introduïdes les dades perquè aquests quedin registrats s’ha de clicar a “Desa”.

 

On puc trobar el número de seguretat de la meva targeta de crèdit / dèbit?

El nombre de seguretat de la targeta de crèdit / dèbit és un número de 3 dígits que trobareu a la dreta del requadre de la signatura de la part posterior de la targeta. Aquest número de 3 dígits és únic per a cada targeta i ofereix una protecció addicional contra el frau.

 

Tinc altre dubte o consulta …

Si us plau posa’t en contacte amb nosaltres a la secció “Contacti amb nosaltres” (al peu de pàgina) i estarem encantats de poder ajudar-te 😉

 

  TOP